Cart - 0.00 лева
Свържете се с нас: +359 (0) 876 61 33 32
Street Фитнес в гр. Стара Загора

Участникът в шест олимпиади и зам.-министър на спорта в служебния кабинет Йордан Йовчев се срещна със старозагорските си почитатели, пред които демонстрира възможностите на първата в страната площадка за стрийт фитнес с модерно оборудване, разработка нa Titan и доставени от SPF Bulgariа. Уредите са в двора на Професионалната гимназия по електротехника „Георги Раковски” в Стара Загора.Близо 2 000 ученици от близките 5 училища, както и всички желаещи от квартала ще могат да ползват площадката по всяко време.

Благодарение на група млади хора, които поискаха това преди повече от година, днес откриваме най-модерната площадка за стрийт фитнес, която идва направо от Международния панаир в Пловдив, каза кметът Живко Тодоров. По думите му, когато има партньорство и диалог между общинската аминистрация, бизнеса и неправителствения сектор, ползите за обществото са очевидни.

Модерното съоръжение, което е истински гимнастически салон на открито, е разработено от българска фирма, консултирана от легендарния български гимнастик Йордан Йовчев. На територията на София ще бъдат изградени 20 такива площадки, има много заявки от различни градове в страната, но първата е в Стара Загора, поясни Цветан Георгиев от Министерството на физическото възпитание и спорта. Според него това е поредната инициатива, която потвърждава, че Стара Загора е най-спортният град в България.

Откриването на площадката се превърна в истински спортен празник за младите хора, които демонстрираха впечатляващи умения на различните уреди. Повече от три часа те изпробваха възможностите на новата придобивка.