Cart - 0.00 лева
Свържете се с нас: +359 (0) 876 61 33 32

Фитнес на открито в “Парка на Съветската армия” е изградена от SPF BULGARIA през 2011 г. по проекта VIVAFIT  на компанията VIVACOM.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов и председателят на българската федерация по културизъм и фитнес Александър Сталийски откриха първата мултифункционална фитнес площадка на открито в центъра на София, съобщиха организаторите.

Откритият фитнес център включва уреди, подходящи за активен спорт и комплексно натоварване на всички мускулни групи, които могат да се ползват безплатно и свободно от жителите и гостите на София от всички възрасти.

Центърът се състои от деветнадесет мултифункционални комбинирани уреда, които могат да се използват от един до трима възрастни едновременно и натоварват всички най-важни мускулни групи. За хората с увреждания са предвидени четири уреда, а за децата – един комбиниран детски уред, който може да се използва от 6 малчугани едновременно.

Фитнес площадката се простира на площ от 130 кв. метра в градинката на Паметник на Съветската армия, срещу Министерството на физическото възпитание и спорта.

От наскоро проведено проучване от МБМД стана ясно, че 95% от българите подкрепят инициативата на федерацията по културизъм за изграждане на безплатни фитнес площадки на открито и биха спортували повече при наличието на такива съоръжения.

Поради големия интерес към фитнес площадката на открито в “Парка на Съветската армия” VIVACOM възложи на фирмата “Спорт парк фитнес – България” да изгради нови фитнес площадки в градовете Враца, Козлодуй и Троян.