Cart - 0.00 лева
Свържете се с нас: +359 (0) 876 61 33 32

За по – малко от месец новоизградените уреди за фитнес на открито, в спортния комплекс на град Елхово, се превърнаха в любимо място най – вече сред тийнейджърите. Освен за разходка, футбол, тенис и колоездене, млади момичета и момчета, възрастни и гости на Елхово се събират в градския парк, за да потренират на открито. Доказателство за това е все по – големият брой посетители и ползватели.

За тийнейджърите това се оказва изключително ценна придобивка. Най – многобройна е групата на момчетата на възраст между 14 и 18 години. Те са изключително доволни и призовават своите близки и приятели да използват уредите по предназначение , за да се запазят здрави и да се използват дълго време.

За да изразят задоволството си от новите фитнес уреди, група гимназисти заснеха ежедневните си тренировки. Димитър Иванов, Михаил Димитров, Андон Ченков и Калоян Димитров се събират всеки ден на спортната площадка, защото имат огромното желание да спортуват и да се развиват физически чрез упражнения. „Изключително щастливи сме от новата за града ни придобивка. Искаме да спортуваме активно, а новите уреди дават прекрасна възможност за това. Радваме се, че в нашия град има още едно място, но което можем да се събираме, на което, докато си говорим, можем да тренираме. С този клип искаме да отправим призив: нека всички заедно проявим повече отговорност и загриженост, за да опазим новосъздадените удобства“.

И още нещо важно, което бихме могли да извлечем като полза от спорта за нашите деца– не винаги, за да спортуваш, са нужни финансови средства или специални помещения, често за онези, които желаят, е нужно само проява на инициативност и желание. Като спорт, стрийт фитнесът предлага здраве и красиво тяло, а като социално явление ще предостави възможности за много нови запознанства. Активният спорт ще ни направи част от култура, бореща се с порочните навици на модерното общество.

Източник: www.elhovonews.info