Cart - 0.00 лева
Свържете се с нас: +359 (0) 876 61 33 32
Фитнес на открито в парка на гр. Каварна

Площадка с външни фитнес уреди, изградена от SPF Bulgaria, бе открита за новата учебна година в Каварна, съобщават от общината. Съоръжението, което се намира в двора на двете най-големи училища в града – СОУ “Стефан Караджа” и ОУ “Йордан Йовков”, е направено със средства на AES Geo Energy. Лентата прерязаха кметът на Каварна Цонко Цонев и изпълнителният директор на фирмата Благовест Начев.

Фитнес площадката разполага с 11 спортни уреда, сред които има и такива за хора с увреждания. Те ще могат да се ползват както от ученици, така и от други желаещи. Стойността на дарението възлиза на над 36 хиляди лева. Това е пореден жест от страна на AES Geo Energy към община Каварна. Миналата година отново по линия на публично-частно партньорство в три каварненски училища бяха реализирани проекти на обща стойност 30 хиляди лева, а за нуждите на МБАЛ-Каварна бе закупен дигитален рентгенов апарат.

 AES Geo Energy е един от крупните инвеститори на територията на общината. Американската корпорация притежава един от най-големите ветроенергийни паркове в България “Свети Никола” с мощност 156 мегавата.