Cart - 0.00 лева
Свържете се с нас: +359 (0) 876 61 33 32
Фандъкова пробва най- големият фитнес на открито у нас!

Фандъкова пробва най- големият фитнес на открито у нас!

Малко преди това Фандъкова, заместник-министърът на спорта Лазар Каменов и шефът на федерацията по културизъм и фитнес Александър Сталийски прерязаха лентата на новото уникално съоръжение, на което столичани ще могат да спортуват целодневно.

KULT Фитнес площадката на открито е изградена за 50 000 лева със средства на телекомуникационната компания „Виваком” върху 130 квадратни метра и включва 18 комбинирани ергономични уреда. На тях 18 възрастни едновременно ще могат да натоварят най-важните мускулни групи на своя организъм.

Предвидени са четири достъпни уреда за хората с увреждания и един комбиниран детски уред, върху който заедно ще спортуват до шестима малчугани. У нас това е най-голямата фитнес площадка на открито, върху която по едно и също време ще могат да тренират възрастни, деца и хора с увреждания.

Висококачествените уреди са изработени по немски лиценз от галванизирана стомана, а в процеса на боядисване е използвана модерната технология катафореза.

“Българската федерация по културизъм има удоволствието да ви представи новата инициатива “За една по-здрава нация”. Благодарим на спонсорите, ще търсим и други за изграждане на такива площадки”, заяви Александър Сталийски. “Целта е да научим нашите деца да спортуват, защото те вземат пример и от своите родители. А примерите, които виждат в парковете са свързани с пиене на бира и пушене на цигари.Аз лично с моето дете ще дойда тук да тренирам и да му дам пример”, добави той. Има идея със спонсора на новооткритата площадка до края на годината в София да се появи още едно напълно достъпно за столичани кътче за фитнес на открито.

Нашата визия за София е изграждането на места, в които столичани и гостите на столицата да могат да се радват и да почиват пълноценно. Трябва да възпитаваме децата в любов към спорта. Уверявам ви, добрият пример възпитава. Подобни проекти могат да бъдат факт със съвместните усилия на много хора”, каза Йорданка Фандъкова.

“След обсъждане в Европейския парламент на визията за спорта в ЕС се постави широка основа на спорта за всички. Именно на такива площадки със свободен достъп се търси решение за излизане от заседналия начин на живот, за да може българинът да изгради добра физическа дееспособност”, обяви Каменов. (24часа)

Comments are closed.