Cart - 0.00 лева
Свържете се с нас: +359 (0) 876 61 33 32
Нови фитнес зони в град Ямбол

Любителите на активния спорт в Ямбол имат възможност да тренират на открито в още две нови фитнес площадки. Вече са монтираните са уредите в зоните в к-с „Граф Игнатиев” и к-с „Златен рог”.

Площадките бяха изградени изцяло със средства по проект, защитен от община Ямбол пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Новата фитнес-зона в к-с „Граф Игнатиев” е разположена в междублоковото пространство на бл. 80, бл. 84 и бл. 86, а тази в к-с „Златен рог” – в района между блокове с номера 6, 7, 8 и 9.

По същата програма през миналата година в Ямбол бяха изградени три нови зони за отдих, комбинирани с детски площадки – зад бл.18 на ул. „Димитър Благоев”, в к-с „Златен рог”- източно от блок 8 и в ж. к. „Зорница” зад бл. 6.

През 2011 и 2012 година по програмата бяха направени и други кътове за отдих и в кварталите „Хале”, „Възраждане”, „Каргон”, „Златен рог” и „Бенковски”.

Първите комбинирани площадки за спорт на открито бяха изградени в к-с „Г. Бенковски” и на ул. „Богомил” в централната част на града. Заедно с новите придобивки и зоната за активен спорт в Градския парк съоръженията дават изключителна възможност максимален брой ямболлии да спортуват на открито в най-близката за тях зона.

Освен фитнес-зоните, през тази година бяха изградени и още 12 нови детски площадки в различни квартали на града.

Източник: www.yambol.bg