Cart - 0.00 лева
Свържете се с нас: +359 (0) 876 61 33 32
Фитнес в “Борисова градина” – гр. София

Фитнес площадката се намира до тенис кортовете, до алеята между Националния стадион и ст.”Българска армия”. Състои се от 6 мултифунционални уреда за фитнес на открито. Изградена е от фирма Спорт Парк Фитнес – България, като инвеститор е Български спортен тотализатор.

Площадката бе открита от министър-председателя на служебното правителство г-н Марин Райков, министъра на спорта г-н Петър Стойчев, г-жа Йорданка Фандъкова, г-н Йордан Йовчев и др.

Новата спортна площадка  е третото съоръжение, което започва да функционира за последната седмица в София. Стойността на трите площадки е 60 000 лева.

Когато институциите искат да работят заедно могат да бъдат направени значителни неща за много кратък срок, каза премиерът Марин Райков по време на откриването:

“Много години наред говорим за това, че младите българи трябва да получат достъп до подобни съоръжения. Надявам се тези три площадки да бъдат само едно добро начало и да се умножат не само в София, но също и в другите градове”.

До края на месеца предстои отриването на още пет площадки в страната, съобщи спортният министър Петър Стойчев:

“Наистина за това кратко време, което имахме успяхме да направим нещо, което ще остане за нашите деца”.

Предишните две площадки бяха открити в парка „Заимов“ и в район „Красна поляна“ миналата седмица, припомни кметът на София Йорданка Фандъкова:

“Зная от няколко години през, които правим фитнес на открито, че това са любими места не само за децата, но и за възрастните хора, защото са удобни за ползване и са абсолютно достъпни”.

Новата площадка за фитнес на открито се намира на около 100 метра пред централния вход на стадион „Българска армия“.